A gyulakutaiak elégedettek a változással

Nemrég újabb négy utca aszfaltozását fejezték be Gyulakután, de a munkagépek még ott parkolnak a faluközpontban, mivel most a Sport utca korszerűsítése zajlik.

Újabb zöldövezet és szökőkút épült a faluközpontban

Tavaly újabb utcákat aszfaltoztatott le az önkormányzat, valamint a járófelületeteket is a tömbháznegyedben. Felújították a faluközpontban a zöldövezetet, lépten-nyomon új padok, virágok, vezeték nélküli világítótestek, parkolóhelyek vannak. Idén tavasszal folytatták a zöldövezetek felújítását, a tömbháznegyed melletti üzletsor előtti övezetet építették újra, füvesítettek és piskótaköves járófelületeket alakítottak ki, új padokat és világítótesteket helyeztek ki, valamint egy újabb, esténként több színben világító szökőkút is épült. Ottjártunkkor a kivitelező cég munkásai éppen az utolsó munkafázison dolgoztak, a szökőkút köré ülőalkalmatosságot alakítottak ki.


Az utolsó munkafázis folyik a szökőkútnál

A járókelőket arról kérdeztük, mennyire elégedettek a falukép változásával. A szomszédos tömbháznegyedben lakó, névtelenül nyilatkozó idős hölgy nagyon elégedett, örül a község megszépülésének, de nemcsak ő, hanem az egész lakosság. Az ugyancsak névtelenül nyilatkozó gyógyszerésznő is elégedett, szerinte is teljesen megváltozott a falu kinézete az utóbbi időben. A szökőkút elkészítését mindenki jónéven vette, a fiatal hölgy szerint ezután még több kisgyermekes anya jön majd el ide, de az is fontos, hogy van, ahová kiüljenek az idősebbek is délután pihenni, beszélgetni, hiszen a gyulakutaiak számára fontos az, hogy együtt leüljenek és beszélgessenek.

Varga János bácsi a közeli utcában lakik, amely elmondása szerint nagyon el volt hanyagolva. Most le van aszfaltozva, víz, csatorna, gáz van vezetve az egész utcában. „Újra minden szép. Nem csak ott, hanem az egész faluban” – mondta el az idős bácsi.