Kerek nap a GYIK-nél

2014 tavaszán a Communitas Alapítvány pályázatot hirdetett ifjúsági szervezetek számára, melyre a GYIK (Gyulakuta község Ifjúsági Közössége) is pályázott, és sikeresen meg is nyert GYIK gyereknap címmel. Június 1-jén került sor a rendezvényre a községben levő gyerekek számára. Az esős idő miatt a kultúrotthonban került sor a rendezvényre. Változatos, szórakoztató programsorozattal igyekeztünk a gyerekek kedvében járni. Igyekeztünk odafigyelni, hogy a legkisebb korosztálytól a VIII. osztályos tanulókig mindenki örömmel vegyen részt a foglalkozásokon.
Mókatornával kezdtük a napot: Alma bohóc, Böske bohóc és Pisti bohóc szórakoztatta a gyerekeket. Igyekeztünk olyan programsorozatot összeállítani, amely a legkisebb babáktól a 8. osztályosokig minden gyereket foglalkoztat. Különböző sarkokat alakítottunk ki. Volt babasarok, a kézművessarokban papírforgót, papírsárkányt valamint színes laskából nyakláncot készíthettek, a nagyobbak pedig quilling technikával hűtőmágnest készítettek. A művészsarokban arcot festettek, portrét készítettek, az ügyességi sarokban célba dobtak, halásztak, villogót készítettek.
A gyerekek számos érdekes játékban próbálhatták ki ügyességüket: labdajátékokban, ugrókötelezésben, családi papucsban járásban, zsákban futásban, kötélhúzásban, népi gyermekjátékokban, számháborúban stb. Az V–VIII. osztályos tanulók kincskereső kalandjátékban vehettek részt.
A GYIK bohócok a nap folyamán többször is megajándékozták a gyerekeket cukorkával, lufival, buborékfúvókával, a GYÖNGY nőszervezet tagjai pedig krumpligulyást készítettek.
Ezúton köszönetet mondunk a Communitas Alapítványnak, Gyulakuta Önkormányzatának, a gyulakutai malomnak, valamint minden kedves nőszervezeti tagnak, akik odaadó munkájukkal és segítőkészségükkel nagyban hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez!
Orbán Ildikó és a szervezők

Fotóalbum