Gyulakuta és Ákosfalva is községi napot tar

Hagyományos és új programokkal készül Ákosfalva a hétvégén megrendezendő községi napokra, de Gyulakuta sem hagyja alább, így gazdag kínálatból válogathatnak azok, akik ezekben a községekben szeretnék eltölteni szabadidejüket.
Nem lesz hiány a szórakozási lehetőségekből a hétvégén

Két újdonsággal is előrukkoltak a szervezők az idei Ákosfalvi Községi Napok programjának összeállításakor. Az egyik, hogy a vasárnap este fénypontját jelentő Nyárádmente Szépe nevet viselő szépségverseny helyett idéntől Marosszék Szépe verseny lesz, azaz a benevezők körét kiterjesztették egész Maros megyére. Másik a pénteki MotoRock Fest, azaz motoros és rockfesztivál. Ezt a szervezők azért iktatták be, hogy az idei elmaradt Félszigetet valamilyen módon pótolják, illetve, hogy a fesztiválozni vágyókat átcsalogassák a községbe. Pénteken 20 óra körül autósok és motorosok vonulnak fel a községközpontban, majd a szabadidőközponti nagyszínpadnál szórakozhatnak az érdeklődők, számukra olyan fellépőket hívtak a szervezők, mint a School Astic, a Corax, továbbá ismét láthatjuk az Autostop MS-t, míg az est sztárvendégeként Keresztes Ildikó lép a rajongók elé.

Magyarországiak koncerteznek

A községi napokat pénteken 18 órakor nyitják meg a községházánál, Osváth Csaba polgármester a külföldi testvértelepülések küldöttségeit köszönti, ugyanekkor kerül sor annak a mentőautónak az átvételére, amelyet a belga Kasterlee város adományoz a községnek. Ezután méltatják a Napsugár népjóléti egyesület, helyi rendőrség, tűzoltóság, sport- és civil szervezetek, Vidékfejlesztési Iroda, valamint önkéntesek tevékenységét.

Szombaton délelőtt helyi és hagyományos termékeket mutatnak be a községbeliek, sokan fakanalat ragadnak és főzni-sütni fognak, a gyerekeket rengeteg játéklehetőséggel várják, de a térségbeli önkéntes tűzoltók is találkoznak, és összemérik képességeiket. Délután kulturális műsor lesz a színpadon, székelyvajai gyerekek táncolnak és furulyáznak, fellép a nyárádszentbenedeki Reménység néptánccsoport, és megismerhetik az idei Zavaros a Nyárád népdalvetélkedő díjazottjait is, míg este Székelyvaja és Kapuvár fúvószenekara mutatkozik be a közönségnek. Vasárnap folytatódik a szórakozás, lesz vásár, veterán autóstalálkozó, sportvetélkedők, délután pedig nótaműsor. Az est egyik fénypontja a szépségverseny, a másik pedig a rendezvényzáró tűzijáték lesz.

 

A könnyűzene, lazább szórakozás híveiről sem feledkeztek meg. Mindkét este koncertekkel várják őket a színpad elé: szombaton Király L. Norbi, Bangó Marika, Zámbó Árpád és a Bojtorján, vasárnap este a Két Zsivány, Liszter Sándor és a Dupla Kávé lép fel, mindannyian magyarországiak.

Gyulakuta is szórakozik

A hétvégén Gyulakután is községi napokat rendeznek. Péntek délután a község és testvértelepüléseinek képviselői találkoznak, illetve párbeszédet folytatnak, este a községbeli borászok találkozójára és versenyére kerül sor. Szombaton reggel lovas felvonulással ébresztik a falut, majd a faluközpontba, a kispálya körüli parkba várják a szórakozni vágyókat: a gyerekeket játékok, arcfestés, rajzverseny, a felnőtteket kézműves és termékkiállítás várja, több csapat pedig főzőversenybe száll be.

A délutáni hivatalos megnyitó után a színpadon a Reménység szépkorúak csoportja dalol, furulyáznak a helyi iskolások, fellép a Szivárvány és a Bíborka néptánccsoport. Kiértékelik a bor-, főző- és rajzversenyt, ezt követően a délutánt és estét a könnyűzenés szórakozás tölti be. A színpadon láthatjuk Csepregi Évát és Végvári Ádámot, a Chromot, a By the Wayt, az MC Badyt, László Attilát, a Desperadót, majd a tűzijáték után a Betly Duo szórakoztatja a tömeget. Vasárnap találkoznak a református templomban a 25 és 50 éve konfirmáltak, lesznek sportrendezvények (minifoci, birkózás, street workout bemutató), valamint a nap folyamán kirakodóvásár, vidámpark, sörsátrak, térzene.

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.